Roosa vintagehaori

Osta tämä
  • 140,00 €

Suloinen haori eli kimonojakku herkillä kulta- ja hopeakirjailuilla. Materiaalina himmeästi hohtava silkki, jossa kauniita kukka-aiheisia pintakuvioita. Leveys 58, pituus 76. Kokoarvio S-M, mutta vertaa mittoja sopivaksi tietämääsi väljään vaatteeseen.


Haori ei mene edestä täysin kiinni, jotta sen alta voisi näkyä juhlapuvun kangas. Haoria voi käyttää myös kääntötakkina, jolloin sisävuorin kuvioitu kangas tulee näkyviin. Tämä haori on aika juhlava, mutta hillitty, joten se sopii monenlaiseen kerrospukeutumiseen.


Naisten kimonoissa on lähes aina kainalosta hieman auki jätetty sivusauma, niin myös tässä haorissa.


Tabin kuntoluokka: 1

Tabin kuntoluokat:

1= Täysin virheetön käytetty tai käyttämättömältä vaikuttava vintage-kimono

2= Pieniä virheitä, joiden löytäminen vaatii tarkkaa tutkimista, mutta jotka eivät näy vaatetta käytettäessä, esimerkiksi tahra vuorikankaassa tai tuhkan polttama läpimitaltaan korkeintaan 2 mm reikä

3= Hyväkuntoinen kimono, jossa on pieniä tahroja tai ratkeamia tai muita pikkuvikoja

4= Kimono, joka on parhaimmillaan puhdistamisen ja/tai korjaamisen jälkeen

5= Kimono, joka vaatii paljon rakkautta ja ehkä tuunaamista.


Kimonon hoito-ohje: Silkkikimono on joskus mahdollista pestä varovasti käsin viileässä vedessä silkinpesuun tarkoitetulla aineella. Testaa aina värien pitävyys huomaamattomassa kohdassa ennen vesipesua. Kemiallinen pesu on kuitenkin aina varmin. Jos kimonossa on kirjailuja, eri materiaalista tehty vuori tai kultapainatus, se kannattaa viedä varovaiseen kemialliseen pesuun. Pesun jälkeen kimono tarvitsee silittämisen, mutta se siliää hyvin helposti.