Oranssinpunainen vintagehaori

Osta tämä
  • 90,00 €

Oranssinpunainen, maanläheinen vintagehaori eli kimonojakku silkkikankaasta. Solmuvärjäys ja kukkakuvioiset yksityiskohdat antavat mielenkiintoisen lisän tälle haorille. Leveys 62, pituus 87. Kokoarvio M-L, mutta vertaa mittoja sopivaksi tietämääsi väljään vaatteeseen.


Haori ei mene edestä täysin kiinni, jotta sen alta voisi näkyä juhlapuvun kangas. Tässä mallissa on mukana somat solmimisnauhat, joiden avulla sen saa sopivasti kiinnitettyä. Haoria voi käyttää myös kääntötakkina, jolloin sisävuorin kuvioitu kangas tulee näkyviin. Se soveltuu maniosti sekä arjen että juhlan kerropukeutumiseen.


Naisten kimonoissa on lähes aina kainalosta hieman auki jätetty sivusauma, niin myös tässä haorissa.


Tabin kuntoluokka: 1

Tabin kuntoluokat:

1= Täysin virheetön käytetty tai käyttämättömältä vaikuttava vintage-kimono

2= Pieniä virheitä, joiden löytäminen vaatii tarkkaa tutkimista, mutta jotka eivät näy vaatetta käytettäessä, esimerkiksi tahra vuorikankaassa tai tuhkan läpimitaltaan korkeintaan 2 mm reikä

3= Hyväkuntoinen kimono, jossa on pieniä tahroja tai ratkeamia tai muita pikkuvikoja

4= Kimono, joka on parhaimmillaan puhdistamisen ja/tai korjaamisen jälkeen

5= Kimono, joka vaatii paljon rakkautta ja ehkä tuunaamista.


Kimonon hoito-ohje: Silkkikimono on joskus mahdollista pestä varovasti käsin viileässä vedessä silkinpesuun tarkoitetulla aineella. Testaa aina värien pitävyys huomaamattomassa kohdassa ennen vesipesua. Kemiallinen pesu on kuitenkin aina varmin. Jos kimonossa on kirjailuja, eri materiaalista tehty vuori tai kultapainatus, se kannattaa viedä varovaiseen kemialliseen pesuun. Pesun jälkeen kimono tarvitsee silittämisen, mutta se siliää hyvin helposti.