Metsäaiheinen vintagekimono

Osta tämä
  • 210,00 €

Metsäaiheinen silkkikimono, jossa upeasti maalatut käpy- ja neulasyksityiskohdat ja kaunispintainen kangas. Leveys 62, pituus 152. Kokoarvio naisten M, mutta vertaa mittoja sopivaksi tietämääsi väljään vaatteeseen.


Huomaathan, että aito kimono on usein käyttäjälleen "liian pitkä", koska se vyötetään laskoksille vyötärön kohdalle. Jatkuvakuvioinen kimono on helppo lyhentää sopivan kokoiseksi, jos et halua sitoa sitä laskoksille.


Naisten kimonoissa on lähes aina kainalosta hieman auki jätetty sivusauma, niin myös tässä.


Tabin kuntoluokka

Tabin kuntoluokat: 1

1= Täysin virheetön käytetty tai käyttämättömältä vaikuttava vintage-kimono

2= Pieniä virheitä, joiden löytäminen vaatii tarkkaa tutkimista, mutta jotka eivät näy vaatetta käytettäessä, esimerkiksi tahra vuorikankaassa tai tuhkan polttama läpimitaltaan korkeintaan 2 mm reikä

3= Hyväkuntoinen kimono, jossa on pieniä tahroja tai ratkeamia tai muita pikkuvikoja

4= Kimono, joka on parhaimmillaan puhdistamisen ja/tai korjaamisen jälkeen

5= Kimono, joka vaatii paljon rakkautta ja ehkä tuunaamista.

Kimonon hoito-ohje: Silkkikimono on joskus mahdollista pestä varovasti käsin viileässä vedessä silkinpesuun tarkoitetulla aineella. Jos kimonossa on kirjailuja, eri materiaalista tehty vuori tai kultapainatus, se kannattaa viedä varovaiseen kemialliseen pesuun. Testaa aina värien pitävyys huomaamattomassa kohdassa ennen vesipesua. Pesun jälkeen kimono tarvitsee silittämisen, mutta se siliää hyvin helposti.