Kurkiaiheinen musta juhlakimono (kurotomesode)

Osta tämä
  • 160,00 €

Ylellinen ja arvokas silkkikimono, jossa kaunispintainen kangas ja jonka helmaa kiertää upea kurkikuvio. Niskassa ja olkapäissä sekä etupuolella solisluiden kohdalla sukuvaakunat. Kimono on kokonaan vuorattu pehmeällä valkoisella silkillä. Leveys 60, pituus 160. Kokoarvio S, mutta vertaa mittoja sopivaksi tietämääsi väljään vaatteeseen.


Huomaathan, että aito kimono on usein käyttäjälleen "liian pitkä", koska se vyötetään laskoksille vyötärön kohdalle. Kimonon voi myös lyhentää niin, että sitä voi käyttää ilman laskoksille pukemista. Tässä kimonossa näyttävä helmakuvio, jonka vuoksi mahdollinen lyhentäminen on syytä tehdä vyötäröltä.


Naisten kimonoissa on lähes aina kainalosta hieman auki jätetty sivusauma, miesten kimonoissa sauma on ommeltu kiinni.


Tabin kuntoluokka: 1


Tabin kuntoluokat:

1= Täysin virheetön käytetty tai käyttämättömältä vaikuttava vintage-kimono

2= Pieniä virheitä, joiden löytäminen vaatii tarkkaa tutkimista, mutta jotka eivät näy vaatetta käytettäessä, esimerkiksi tahra vuorikankaassa tai tuhkan polttama läpimitaltaan korkeintaan 2 mm reikä

3= Hyväkuntoinen kimono, jossa on pieniä tahroja tai ratkeamia tai muita pikkuvikoja

4= Kimono, joka on parhaimmillaan puhdistamisen ja/tai korjaamisen jälkeen

5= Kimono, joka vaatii paljon rakkautta ja ehkä tuunaamista.


Kimonon hoito-ohje: Silkkikimono on joskus mahdollista pestä varovasti käsin viileässä vedessä silkinpesuun tarkoitetulla aineella. Jos kimonossa on kirjailuja, eri materiaalista tehty vuori tai kultapainatus, se kannattaa viedä varovaiseen kemialliseen pesuun. Testaa aina värien pitävyys huomaamattomassa kohdassa ennen vesipesua. Pesun jälkeen kimono tarvitsee silittämisen, mutta se siliää hyvin helposti.