Kuparinvärinen vintagehaori

Osta tämä
  • 90,00 €

Hehkuva kuparinvärinen vintagehaori eli kimonojakku. Materiaalina arvokas silkki. Leveys 61, pituus 81. Kokoarvio naisten M, mutta vertaa mittoja sopivaksi tietämääsi väljään vaatteeseen.


Huomaathan, että haori ei mene edestä täysin kiinni, jotta sen alta voisi näkyä juhlapuvun kangas. Se sopii loistavasti myös arkiseen kerrospukeutumiseen mekon, kesätopin tai villapaidan päälle. Haoria voi käyttää myös kääntötakkina, jolloin sisävuorin kuvioitu kangas tulee näkyviin.


Naisten kimonoissa on lähes aina kainalosta hieman auki jätetty sivusauma, miesten kimonoissa sauma on ommeltu kiinni.

Tabin kuntoluokka: 1

Tabin kuntoluokat:

1= Täysin virheetön käytetty tai käyttämättömältä vaikuttava vintage-kimono

2= Pieniä virheitä, joiden löytäminen vaatii tarkkaa tutkimista, mutta jotka eivät näy vaatetta käytettäessä, esimerkiksi tahra vuorikankaassa tai tuhkan polttama läpimitaltaan korkeintaan 2 mm reikä

3= Hyväkuntoinen kimono, jossa on pieniä tahroja tai ratkeamia tai muita pikkuvikoja

4= Kimono, joka on parhaimmillaan puhdistamisen ja/tai korjaamisen jälkeen

5= Kimono, joka vaatii paljon rakkautta ja ehkä tuunaamista.

Kimonon hoito-ohje: Silkkikimono on joskus mahdollista pestä varovasti käsin viileässä vedessä silkinpesuun tarkoitetulla aineella. Jos kimonossa on kirjailuja, eri materiaalista tehty vuori tai kultapainatus, se kannattaa viedä varovaiseen kemialliseen pesuun. Testaa aina värien pitävyys huomaamattomassa kohdassa ennen vesipesua. Pesun jälkeen kimono tarvitsee silittämisen, mutta se siliää hyvin helposti.